Wie zijn wij

Spelenderwijs kinderfysiotherapie bestaat sinds 2010. De praktijk was daarvoor bekend onder de naam Spijksma kinderfysiotherapie Burgum/Drachten. Vanaf 2015 bestaat de praktijk uit de kinderfysiotherapeuten Johannes Veldkamp en Tineke Marinus.

Even voorstellen

Tineke Marinus

Hallo! Ik ben Tineke.

Het werken met kinderen vind ik fantastisch! Ze zijn eerlijk en oprecht en staan open voor leren. Ik vind het een uitdaging om kinderen hun eigen motorische vaardigheden te laten ontdekken, ze te laten zien wat ze allemaal kunnen en inzicht te geven en te helpen hoe ze hiervan gebruik kunnen maken. Iedereen is ergens goed in en je hoeft niet alles te kunnen, als je maar kan wat je graag wil doen!
Wanneer er grotere dingen spelen, die niet zomaar op te lossen zijn, vind ik het fijn dat ik vanuit mijn vak ondersteuning kan bieden, kan laten zien welke mogelijkheden er wel zijn in bewegen en ouders te ondersteunen in de zorgen over hun kind.
Het gaat niet alleen om bewegen, het gaat om wie je bent en wie je wil zijn. Wat hebben jullie (kind en ouders) daarvoor van mij als kinderfysiotherapeut nodig. Daar werken we samen aan!

Ik wist altijd al dat ik met kinderen zou gaan werken. Tijdens mijn basisopleiding fysiotherapie heb ik mij daar dan ook al direct op gericht en ben daarna door gaan studeren en heb in 2012 mijn master kinderfysiotherapie behaald. Sinds 2009 werk ik met kinderen in de eerstelijns praktijk.

Registratie
Centraal Kwaliteitsregister van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF)
Big-nummer 69908739604

Johannes Veldkamp

Hoi! Ik ben Johannes Veldkamp.

Ik heb eerst de voorloper van de huidige PABO gedaan en ben in 1991 afgestudeerd als fysiotherapeut. In 2000 rondde ik mijn aanvullende opleiding tot kinderfysiotherapeut af. De afgelopen jaren heb ik op verschillende plekken gewerkt, zoals een mytylschool en kinderdagcentrum. Op dit moment werk ik naast Spelenderwijs nog als kinderfysiotherapeut in ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten.

Het werken met kinderen is gewoon leuk! Het ongedwongen en nog zonder veel vooroordelen in de wereld staan is een mooi uitgangspunt om samen met het kind en ouders te werken aan hun hulpvraag.

Registratie
Centraal Kwaliteitsregister van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF)
Big-nummer 39035267404