Verwijzing en vergoeding

Met een verwijzing van uw huisarts, specialist, kinderarts of consultatiebureau wordt kinderfysiotherapie altijd vergoed uit het basispakket van uw zorgverzekering. Op een enkele uitzondering na is het ook mogelijk om uw kind aan te melden zonder verwijzing (Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie). Wij raden u aan hiervoor uw verzekering te raadplegen.

Bij jonge kinderen, of in verband met een andere reden, kan het gewenst zijn dat wij bij u thuis komen. In dat geval is een expliciete vermelding ‘aan huis behandelen’ op de verwijzing verplicht.

Spelenderwijs kinderfysiotherapie heeft contracten met vrijwel alle zorgverzekeraars.

De basisverzekering is voor iedereen verplicht en de inhoud ervan is bij alle zorgverzekeraars hetzelfde. Kinderen zijn gratis meeverzekerd met de ouders. Vanuit de basisverzekering wordt kinderfysiotherapie voor kinderen tot 18 jaar als volgt vergoed:

  • bij niet chronische aandoeningen: maximaal 18 behandelingen per kalenderjaar per diagnose
  • bij chronische aandoeningen: alle behandelingen

Wanneer u aanvullend verzekerd bent is het afhankelijk van uw zorgverzekeraar en het gekozen pakket hoeveel behandelingen bovenop de 18 maal worden vergoed. U kunt dit nalezen in uw polis of vragen aan uw verzekeraar. De zorgkosten van kinderen onder de 18 jaar vallen niet onder het eigen risico.